Osakkuus sitouttaa hallituksen jäsenen

Puhelinoperaattori Moi Mobiili uskoo hallitusjäsenten sitouttamiseen osakkuudella. Kun työn pitkäjänteisyys tuottaa tulosta, menestyksestä nautitaan yhdessä, toimitusjohtaja Petri Lahtinen sanoo.

Petri Lahtinen

Matkapuhelinoperaattori Moi Mobiili on markkinahaastaja, joka lanseerattiin keväällä 2016. MTV3:n esittämien jääkiekon MM-kisojen pääsponsorina yritys teki itsensä hetkessä tunnetuksi yli neljälle miljoonalle suomalaiselle.

– Saimme MM-kisoista hyvän lentävän lähdön. Se ei tullut sattumalta, koska seurasimme Suomen pärjäämistä alkuvuoden ja iskimme juniorimitalien varmistuttua kiinni MM-lätkään. Tunnettuus ja luotettavuus on tärkeää maksukorttibisneksessä, jossa laskutamme kulut suoraan asiakkaan kortilta, Moin perustaja, toimitusjohtaja Petri Lahtinen kertoo.

Hallitustyöhön Moi on panostanut tavoitteellisesti ensimetreiltä. Aluksi tuotteen ja palveluiden kehittämiseen keskittynyt, ydinryhmästä koostunut hallitus sai konsulttiapua startup-yrityksiä sparraavan Avanto Venturesin perustajalta JP Virtaselta, jolla on vahva tausta digitaalisten liiketoimintojen lanseeraamisesta ja kehittämisestä. Lanseerausvaiheessa joukkoon kaivattiin entistä laajempaa osaamista. Mukaan liittyivät hallituksen nykyinen puheenjohtaja, talous- ja rahoitusosaamisestaan tunnettu Greenstep OY:n toimitusjohtaja Tore Teir sekä pitkän uran pankkimaailmassa tehnyt Bo Harald, jolla on erityistä kokemusta sopimuspohjaisen palvelubisneksen digitalisoinnista.

– Perustajatiimillämme on vahva osaaminen operaattoribisneksestä ja sen kaupallisista funktioista muun muassa Telia Sonera Finlandin tehtävissä. Koimme kokemuspohjan laajentamisen tärkeäksi, koska yritystoiminnassa haasteet voivat tulla mistä tahansa.

Hallituksen harteilla on kokonaisuuden toteutuminen

Lahtinen näkee omistajuuden pitkäjänteisenä tapana sitoutua yrityksen kehittämiseen. Siksi myös kaikki hallitusjäsenet ovat yrityksen omistajia.

–  Hallitusjäseniltä vaaditaan paitsi liiketoiminnallista kompetenssia, myös aitoa innostusta yrityksen toimintaa kohtaan. On oltava kykyä ja halua. Ajatuksenamme on, että kun bisnes kasvaa, pääsee työnsä tuloksista nauttimaan.

Siinä missä operatiivisen johdon tehtävänä on varmistaa arjen sujuminen, tulee hallituksen vastata suuremman kuvan ja kokonaisuuden toteutumisesta. Kiihkeässä arjessa horisonttiin katsominen voi joskus jäädä vähemmälle.

Moin hallitus kokoontuu kuukausittain kasvotusten tai puhelinpalavereissa. Kokoukset ovat rentoa keskustelua ja yhdessä ideointia vaikka niillä onkin selkeä agenda. Tapaamisia on pidetty säännöllisesti myös kesäisin, jolloin Suomen yritysmaailma tunnetusti lomailee.

Aiemmin työnsä puolesta myös muiden yritysten hallituksissa istunut Lahtinen uskoo laajemman hallituspohjan tuovan monipuolisuutta, josta on hyötyä strategian ja tulevaisuuden suunnittelussa.

– Kun samat ihmiset toimivat yrityksen johdossa useassa roolissa, pieni piiri voi jäädä kiinni samoihin ajatuksiin. Ulkopuolinen näkemys haastaa niitä ja tuo uutta näkökulmaa.

Toinen tärkeä asia startupille ovat suhteet. Ilman niitä hyväkin suunnitelma voi tyssätä alkuunsa.

– Tavallisena Nakke Nakuttajana on vaikea päästä kertomaan tarinaansa oikeille ihmisille. Oikeanlaiset suhteet avaavat ovia tapaamisiin ja antavat mahdollisuuden kertoa asiansa. Loppu on sitten kiinni itsestä.


Moi Mobiili on DNA:n mobiiliverkkoa hyödyntävä palveluoperaattori, joka tarjoaa todelliseen käyttöön perustuvia jaettuja datapaketteja. Moi on yrityksen avainhenkilöiden ja suomalaisten sijoittajien 100-prosenttisesti omistama yritys, jonka päämaja on Helsingin Hernesaaressa.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa:

0 I like it
0 I don't like it

Kommentoi juttua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt tiedot on pakko antaa.